Det närmar sig disputation

För drygt två veckor sedan spikade jag min doktorsavhandling ”Män möter mödravård: om betydelsen av ‘vi’ i mötet med mödrahälsovård, förlossningsvård och BB-vård” i Umeå universitetsbibliotek. Spikningen är en akademisk ritual i samband med offentliggörandet av en akademisk avhandling. Ända sedan jag började som doktorand har jag fått höra resonemang om att borra ett hål i avhandlingen förväg för att göra det lättare att spika, om att inte spika för hårt i planket, och så vidare — som om det skulle vara svårt och komplicerat att spika en avhandling. Ståhejet kring denna spikning visade sig vara betydligt överdrivet: jag drev med lätthet spiken genom boken så att den fastnade i kubben. Vem som helst med som någon gång hållit i en hammare kan spika en avhandling.

I och med spikningen offentliggörs också avhandlingen och den finns nu tillgänglig för nedladdning i Digitala vetenskapliga arkivet (DiVA).

I förra veckan blev jag intervjuad av institutionens kommunikatör och idag gick också ett pressmedelande ut från universietet.

På fredag är det dags. Jag är inte ett dugg nervös. Än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s